Ingredients: 4 ous per buidar, 3 ous per fer la massa (ens sobrarà un ou), 200 grams de sucre, 125 grams de farina, 3 cullerades de cacau pur en pols, 200 grams de xocolata per fondre, 125 grams de mantega i un polsim de sal.
Ens sortiran uns 12 pastissets, 4 dels quals dins dels 4 ous buidats i 8 en els motlles per a magdalenes.
Necessitarem també una mànega pastissera, bols, motlles de paper arrissat de magdalenes, paper d’alumini, cullera de fusta, un bol gran...
Es tracta d’uns pastissets que van dins d’ous. D’ous ? sí, ous de gallina... primer hem de buidar amb molt de compte els ous i netejar tot bé i després reomplir-los amb la massa del brownie. És una manera diferent de presentar aquest dolç... a veure com va...
Preparem primer el lloc l’ou on anirà el pastisset.
- Foradem els ous de forma que quedi un forat a la part superior suficient perquè hi càpiga la boca per emplenar després. Va molt bé un obridor de vins d’aquells en forma d’espiral i ajudant-nos dels dits. Però també podem fer un forat amb una agulla de fer mitja (l’escalfem prèviament al foc) i després anem fent el forat més gran, vigilant molt que no se’ns trenqui l’ou. A vegades aquesta operació es pot complicar i podem optar per picar l'ou amb el marbre fins que s'esquerdi lleugerament la punta i, a partir d'aquí fer el forat. Un cop fet el forat (la part més difícili... Buidem l’ou en un bol gran (els 3 primers ous) i desant el quart ou en un recipient que anirà a la nevera (per una altra ocasió).
- Un cop l’ou estigui buit el netegem amb aigua de manera que no quedi cap resta d’ou a dins. Posarem aquestes closques d’ou dins d’un cassó d’aigua amb sal durant una bona estona (mitja hora o més). Les deixem assecar.
Ara preparem la massa del brownie:
- Posem el forn a escalfar a uns 200 graus de dalt i de baix.
- Tots els ingredients a temperatura ambient.
- Fem que tot l’interior de l’ou s’impregni d’oli, com? Doncs utilitzant un mini embut i tirant-hi una mica d’oli i donant voltes amb compte, després aboquem el sobrant. Podem anar aprofitant l’oli sobrant de l’ou anterior i anar-lo passant d’ou en ou...
- En un bol farem la massa així i per aquest ordre: hi aboquem la mantega fosa i ben calenta (un minut al microones) i hi afegim la xocolata de fondre a trossos fins que la xocolata es vagi desfent. Remenem fins que la xocolata s’hagi desfet. Si cal escalfem una mica més. Ha de quedar una massa fina i ben barrejada.
- En un altre petit bol batem els ous amb el sucre.
- Afegim els ous-sucre a la xocolata. Hi afegim el cacau, la farina tamisada i el polsim de sal. Barregem una mica més
- Amb aquesta massa omplim una mànega pastissera i reomplim les closques d’ou deixant un quart d’espai (omplim tres quartes parts).
- Posem els ous dins motlles de paper d’aquells de magdalenes i a la base hi podem posar alguna cosa per mantenir-los dempeus. Va bé fer una base amb paper d’alumini per exemple. La idea és que quedin ben drets, i que no caiguin.
- Al forn a uns 180 graus durant uns 20 minuts.
- Traiem del forn. Si veiem que ha sobrat massa, la traiem. Deixem refredar
- Servim els ous amb els brownies a dins i amb el forat cap avall. Queda molt bé fer servir algun tipus d’oueres... i servim així a taula
Bon profit !

Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada